Idag så..

.. Har jag hållit på och påtat på ute medan eddie varit på dagis, rensat ute på gården inför kommande vinter.. :)

När klockan blev 13.00 så begav jag mig iväg på en promenad till dagis med en tom barnvagn, och på väg hem med en sovande Eddie..Han somnade direkt då jag satt han i vagnen.. :)

Han sover inget på dagis nu, max en halvtimme-40 minuter när han kommer hem om han skulle somna, för annars är han superpigg när det är läggdags.. hehe

när vi kom hem så hade jens farit till Umeå med pappa, så jag och Eddie åkte ner till jens bror och drack kaffè, och där var jessica och barnen och hon hade med sig en kladdkaka med grädde.. MUMS var det.. Det där har du inte gjort för sista gången Jessica.. hehe.. Den var supergod!

Sedan så åke jag och Eddie och Jens bror iväg och käkade på pizzan, jag åt kycklingtaco`s, det var supergott det med :)

när vi kom hem så kom jens å pappa nästan i samma veva, Jens hade köpt superfina fönsterlampor som jag ska ha till jul som såg ut som en julgranskula :) inköpt på Jula och en kaffepresso inköpt på biltema.. TACK :)

imorgon är det fredag.. tro vad jag och Eddie ska hitta på då då?

bye



Så här såg eddie ut häromdagen när han käkade lime..


... såg ut att vara lite surt
:)


Hallojj..

.. Imorse efter att jag lämnat eddie på dagis så började jag baka rullrån (fick för mig igåreftermiddag att prova görs rullrån, hittade nämligen ett jättegammalt rånjärn, ej elektriskt som man har på spisen.. så jag provade att göra ca 15 stycken bara för att se om dom gick att äta, vilket dom gjorde så jag bestämde mig för att baka fler imorse:)




MUMS


sedan gick jag upp på övervåningen och började sortera barnkläder.. snacka om mycket man har som Eddie växt ur..

Sedan när klockan blev 13.00 så promenerade jag på dagis och hämtade Eddie. blev en prommis på ca 5 km allt som allt :)

kom hem och gjorde mat och efter det så åkte jag och mamma till stan och åkte på cubus där dom hade 30% på alla kläder. Det enda jag köpte var ett par benvärmare:) Eddie var hemma med Jens han:)

Sen åkte vi på Kvantum där jag köpte kaffèt jag har varit ute efter.. - Zoega`s kaffe med inslag av hasselnöt.. smakade när jag kom hem, var faktiskt jättegott:)

Ne nu ska jag dricka en kopp te..

Bye

Härliga söndag..

.. har varit i stugan hela helgen och bar tagit det lungt.. i lördags så åkte jag en sväng på billiga hörnan i bjästa och kikade om dom hade fått in nåt nytt roligt.. men åkte därifrån tomhänt :P sen åkte jag till en kompis och drack en kopp te innan jag åkte tillbaka till stugan och lagade lite käk..  å sedan tog jag det bara lungt,,


Idag så har jag och eddie varit till kyrkan.. en kompis dotter är med i en kör och dom skulle ha ett uppträdande i kyrkan så då åkte vi dit och kikade.. hon var så duktig så :)

Ska gå ut och hämta lite potatis som jag ska åka ner med till mamma, hon skulle bjuda på porterstek idag, inte direkt nåt man tackar nej till..

Eddie har nyss ätit pannkaka, eller han fick chokladpannkaka, det gjorde min pappa ibland till oss när jag och min bror var små, vilket vi gillade skarpt.. det gjorde även eddie också.. :)

när vi kommer hem så ska jag dra mig ut på en promenad i det fina vädret, dock har det inte kommit någon snö än, men det kommer väl snart det med hoppas jag.. hörde at i fjälls hade det kommit snö.. längtar tills vi ska dit igen.. så underbart med snö..
Ett kort på Eddie från förra vintern :)

tjing!

Länge sen igen..

... Ibland är det långt mellan gångerna man skriver..

Eddies hosta är nästintill borta nu.. Skönt!

Idag när Eddie varit på dagis så har jag städat min bil.. jag fick en bil igår.. Wihooo.. En skoda Felicia kombi.. Dock inte den allra finaste i lacken, men va fan det är ju huvudsaken att man har nåt att frakta arslet i.. Lacken får man fixa i framtiden när tillfälle ges!

Tack älskling !
:)

Nu längtar jag verkligen tills snön kommer.. är så fint med snö på backen:)


Förresten så har jag fått mina glasögon nu.. känns bra faktiskt.. :)

ne nu ska jag dricka lite te och sen gå och lägga mig..


Ha det!




Citrondoftande älggryta i tomatsås.

Denna gryta gjorde Jag till Middag idag. Supergott!!



Receptet hittade jag i nyaste numret av Buffè.

Ingredienser

Gör så här

1. Blötlägg en stor lergryta i kallt vatten minst 15 minuter.
2. Putsa köttet och skär det i ca 3 cm stora tärningar. Skala och hacka löken grovt. Skala och halvera vitlöken. Skär halva citronen i skivor och ta bort ev kärnor, spara den andra halvan till garnering.
3. Blanda kött, lök, vitlök, tomatkross, chilisås, örtkryddor, 2 tsk salt och 1/2 tsk peppar i lergrytan. Lägg på oliver och citronskivor. Häll på vin eller vatten.
4. Ställ in grytan med lock i nedre delen i kall ugn. Sätt ugnen på 250°C. Tillaga grytan 1–1 1/2 timme, tills köttet är mört.
5. Skala och skär potatisen och morötterna i grova bitar. Häll av och skölj bönorna i kallt vatten. Ta ut grytan och lägg ner dem, potatis och morötter. Ställ tillbaka grytan i ugnen med lock ca 30 minuter, tills potatisen är mjuk.
6. Toppa grytan med persilja och finrivet citronskal och bjud gärna med ett gott bröd.

 

 

(Jag tog krossade tomater med vitlök ist för vitlöksklyftor.

Och på slutet av tillagningen då det var en kvart kvar så tog jag ca 2-3 dl grädde som jag blandade med lite creme fraiche och ca 1 msk viltfond, tillsatte detta i grytan och tillagade tiden ut.)

 

Rekommenderas varmt:)

 

Kram från mig.


Before and after..

Före färgning:





Efter färgning:





Vad tycks? :)





jo då så att..

... Nu vill jag ha snö! har hört rykten att den kommer redan imorgon! Efterlängtad vill jag lova :)

Eddie har varit hemma från dagis idag också. Hans hosta vill inte riktigt ge med sig :( kommer antagligen dröja några dagar till, tills pennecellinet börjat verka.. Han verkar även fortfarande ha ont i öronen också :(

Idag så  har vi varit in till stan en sväng, jag, eddie, jens å en kompis å jens.. Vi for och åt lunch på IL Romanos.. Så himla god mat där! Alltid 3-rätters buffè plus ugnsbakad pizzaslice buffè på vardagar.. man lämnar aldrig detta ställe omätt vill jag lova.. idag så bjöds det på pärer och fiskgratäng, ris och flygande jakob, taco`s och pizzaslice.. MUMS! Verkligen ett ställe att rekommendera!! (Dom har ju även annan mat också)

Kom hem och tog det lungt en stund och sedan begav jag och eddie oss ner på byn på billiga hörnan med jessica, där dom hade halva priset på alla barnkläder.. det shoppades en hel påse med diverse kläder till Eddie för endast 95:- det kan man säga är FYND..

Blev en kopp kaffè hos Thomas efteråt innan man begav sig hemöver..

har suttit och kikat på kungarna av tylösand och käkat chips (OLW`s Ugnsbakade chips med sourcream & sweet chili-smak) chips som Rekommenderas !!  och nyttigare är dom också:)
nej, nu kommer tröttheten krypandes så nu äre bara å gå å lägga sig, det kommer en dag imorgon också.. Eddie får vara hemma imorrn från dagis också och ta det lungt..


Bye Bye



dåså..

... Då var man mörkhårig igen.. Fick för mig igårkväll att jag skulle klippa mig.. ringde lotta och hon kom och hjälpte mig.. fint blev det.. men eftersom jag är så korthårig och klippte kortare på ena sidan så blev det mörkare där och fortfarande blont på det längre.. så jag tänkte, äh, va fan.. jag färgar håret brunt igen.. Ja, det blev faktiskt bra :) (kommer en bild senare på detta:) ) 


Var tvungen att åka till läkarn med lilleman igår..Han hade sån fruktansvärd hosta och tog sig mycket över öronen.. Det var ingen lunginflammation som tur var.. men rosslig var han iaf.. sen visade det sig att han har öroninflammation.. :( så det blir pennecellin i en vecka.. stackarn!

men jag märker klar skillnad bara från igår till idag.. han fick vara hemma från dagis idag.. får se hur han är imorgon.. han har ju ingen feber iaf! tur det då!

Nej, nu ska jag gå å börja med middan.. Det blir kyckling och ris med creme fraiche blandad med sötsur sås.. mumma!


ska ta å gå upp sen å rensa lite bland en massa barnkläder och dyl. Eddie växer ju så fort.. Har en massa kläder.. men det mesta är för litet.. har även babytäcken till vagn/vagga. Kuddar till vagn/vagga, babysitter med vibration och en massa andra finesser.. varför spara på allt? måste börja sälja iväg lite :) OM det nu blir så att man skaffar ett barn till i framtiden så får man väl köpa nytt då då..



Ha en fortsatt bra dag alla!

Kram från mig!

grattis...

... Älskling på födelsedagen! Och grattis till oss dessutom, för exakt 2 år sen idag förlovade vi oss.. Jag Älskar dig så otroligt mycket!

Idag har det varit full rulle hela dagen. Steg upp imorse och bakade en chokladtårta.. Och sedan åkte jag och Eddie till mamma och hämtade en smörgåstårta som hon gjort.. Och smarrig blev den!

Vid ca 15.00 så kom det en massa folk och hälsade på.. Jens sa:- man kan nästan tro att jag fyller jämt:) hehe..
Efter en hel dags fikande som bestod av en massa tårta av olika slag så åkte vi ner till bjästa en sväng.. Vi har precis kommit hem därifrån..
Eddie har varit lite hängig idag, hade lite feber också, men ser lite piggare ut nu.. Hoppas han är frisk imorgon då vi ska på liten och stor där vi ska baka chokladbollar.. smarrigt:)
Men vi måste smita lite tidigare eftersom jag ska vara på afm kl. 11.. Mamma ska ha Eddie medans..
Vill ha ett jobb, jobbigt att bara gå hemma..

Nu håller jag på att griljera en helgskinka.. snacka om att man får julkänslor.. hehe.. inte långt kvar tills dess..

Det som kommer att bli jobbigt till jul är att på annandagen är det 1 år sedan svärfar gick bort.. vi saknar honom så oerhört mycket!


Nej nu ska jag äta lite av det sista från smörgåstårtan..

Tack å hej leverpastej!


Eddie myser med sin gose-katt


Jahapp..

... Då har denna dag rusat förbi..

Har städat lite inför morgondagen då Jens fyller år.

Sen har vi varit ute en sväng i det härliga höstvädret, Eddie Älskar att vara ute, han blir så ledsen när han måste gå in...

När Jens kommit hem från jakten så bar det iväg till China Tower, (restaurang i stan) jag kunde inte komma på nåt att köpa till Jens på födelsedagen, så jag bjöd han på China istället, vilket var väldigt uppskattat, då han älskar kinamat :) .. Eddie, min mor, jens bror, hans fru zandra och en gemensam vän fredrik hängde också på..

Ikväll så har jag fått besök av Jessica å Zandra en sväng, dom skulle kolla på en bil som Jens bror köpt så dom satt å surra en sväng.. trevligt!

Nä nu ska jag gå å lägga mig, ska upp tidigt imorrn och baka en chokladtårta, och sen fara ner till mammsen och hämta smörgåstårta... MUMS..



Godnatt och sov så gott.

Kram från mig




Sådärja..

... Då var det bestämt vilka bågar jag ska ha, hade sån beslutsångest imorse innan jag skulle fara in till stan å lämna dom.. Men till slut så bestämde jag mig, och jag ångrar mig inte ett dugg, känns faktiskt bra :) Nu längtar jag tills jag får dom:)


Förresten, blond har jag blivit igen också:

Får se hur länge det varar denna gång :)


Älsklingen åkte på jakt idag och jag vorte tvärsugen på pizza.. så jag lurade  med mig grannen och jens brorsa..
For sedan till jens bror å drack kaffè å dit kom sedan Zandra, johnny å Jessica med barnen å vi satt å surrade lite innan jag for hem för att se IDOL :)
Eddie hade somnat i bilen så jag bar in han och skulle göra lite välling, och efter en stund så började han hosta så fruktansvärt så till slut fick han nästan panik och kippade efter andan. Fan vad rädd jag blev, inte lätt att försöka vara lugn inför honom men var ju tvungen att sansa mig.. efter en stund gick det över något så när och jag ringde sjukvårdsrådgivningen där kvinnan som svarade sa att jag skulle ge honom lite mollipect och se om det skulle gå över.. så jag gav honom det och en alvedon å sedan somnade han.. har bara hostat 2-3 ggr sedan dess.. Skönt att det gick över! huvva säger jag bara, tycker synd om våran lilla Älskling! Hoppas verkligen att han får sova hela natten och inte behöver vakna och hosta en massa!


En störtskön bild på Eddie när han badar Bubbelbad:)


Jag Älskar min familj! Ni är mitt allt!

Idag

Efter att jag lämnat Eddie på dagis idag , åkte jag till optikern och kollade synen. Det visade sig att jag behöver glasögon..  känns bra att man får glasögon så man ser bättre.. MEN, problemet är ju att jag INTE kan bestämma vilka glasögon jag ska ta. har lånat hem 6 par som jag ska lämna tillbaka imorgonbitti.. åååh beslutsångest!! jag tror jag har hittat dom jag vill ha, men är inte riktigt säker än :)

Vi Har även varit till Zandra och Johnny och ätit supersmarriga kanelbullar som Jessica och Zandra hade bakat.. MUMS :)


Ikväll så jag städat lite å sen blev det promenad.. sköönt..

Nu blir det en kopp te och sedan blir det sängen.. det kommer en dag imorgon också :)




Älsklingspojken våran!



Tävling

Jag är med och tävlar på Bambiis blogg där man kan vinna en underbart vacker klocka från http://www.smalslips.se/


Skulle sitta fint med en snygg klocka på armen, så man kommer i tid till diverse saker:)


Gå in och kolla !


Klockorna finns i många fina vackra färger:





Väldigt länge sen..

Nu var det väldigt länge sen man skrev här, har skrivit lite på bloggplatsen.se, men byter tillbaka till denna igen:)

Här är bara fint, lilleman har blivit stora killen, i januari blir han 2 år .. oj vad tiden går fort..

imorrn ska Eddie knäppa kort på dagis, ååh vad jag längtar tills jag får korten :) perfekta Julklappar..

Ska försöka baka lite imorrn också medan Eddie är på dagis.. har fått en massa smarriga äpplen av en vän till Jens. så jag ska göra en Äppelkaka som jag ska bjuda på på Jens födelsedag på Söndag:) har även bakat kolakakor och skurna kalaskakor.. MUMS.. mamma ska göra smörgåstårta också.. :)

Bye

RSS 2.0