freda hele dan..

.. Idag så har vi varit på fritidsimport och kollat på 2012 Arctic catmodeller.. Finns mycke fint :)

Har även gjort nåt som jag aldrig gjort förr.. Fredrik och Cristel fick med mig på en promenad runt sjön ( 1 Mil) , Gick NÄSTAN hela vägen, min höft/svank sa ifrån så jag tänkte jag åker med jens hem, med tanke på att jag hade så himla problem med ryggen förra veckan så tänkte jag att jag ger upp i tid..
Han va ute å provkörde en buss så han hämtade upp mig och eddie i kornsjö, 1.5-2 km hemifrån.. men nu har man ju provat på detta så nu får man försöka ta sig i kragen och gå runt oftare så man tränar upp ryggen riktigt :)
Får gå en kortare promenad imorgon..

Till lunch idag blev det ägg,bacon, keso :)



Nu ska jag gå å äta mat, blir kött, sallad å sås som cristel och fredrik lagar.. Luktar så himla gott :)


Kram från mig

Idag kommer prövningen LCHF...

... Pappa fyller år imorgon så vi ska ner och fira han idag efersom mamma jobbar imorrn så ville hon att vi skulle komma ikväll iställe.. Å där bjuds det naturligtvis på Smörgåstårta!! jag som ÄLSKAR det :) men jag sa till mamma att jag inte kommer äta det, ska stå emot.. Så jag får vispad grädde å bär istället :) funkar minst lika bra det :)

Till lunch idag så drack jag godaste smootien ever..  Ett recept jag fått av Anna:

3 msk frysta bär
2 dl turkisk yoghurt
1½ dl grädde
1 dl gammadags mjölk
pyttelten bit banan (om man vill)
Mixa

GÖTT!!

Senare blir det träning :) längtar!







Har varit och sökt jobb idag också! Hoppas nu det leder till nåt :) Är less på att gå hemma nu..


Nä, nu ska jag gå å dona på lite..

Kram från mig

Idag.

... så har vi varit på Vargkällan och ätit lunch, det var fisk och potatis och korvgryta och ris som buffè idag.. för mig blev det korvgryta och sallad, sååå himla gott! å mätt som tusan blev jag :)

Till middag blev det ungsgratinerad paprika med köttfärsröra och ost och skivad avocado till, riktigt gott! kul med ett eget "hittepå".
kul å se vad man har i kylen å sen slänga ihop nåt :) å LCHF-mat blev det också :)
Jens gillade det också.. :)
Eddie han åt parisare och pommes, jens åt pommes till han också :)

Blev en promenad ikväll också, skönt!

Imorgon så blir det jobbsökande, å på kvällen träning, skönt med torsdagsträningen.. Det är ett tuffare pass :)



godnatt!

tyvärr..

.. så blev det ingen promenad idag :( får ta mig i kragen och göra det imorgonbitti efter jag lämnat Eddie på dagis, om det inte är strålande sol så jag kan gå dit med han.. det är en skön promenadtur det :)

Skoterturen blev av idag :) superfint väder.. Jens och barnen åt korv med bröd, och jag, martin och fredrik åt grillad pariserkorv med mitt OOPSIE-bröd, faktiskt jättegott :) men nu är det slut, så jag ska baka mer imorgon, blir ju inte så mycket på en sats och det går ju åt mycket om man har 2 bröd per "pariserkorvskiva" när man grillar :)

Var även in till stan och hämtade min cykel som varit där på service, för nu kan man ju snart börja cykla igen :)

Ikväll har jag bakat en kladdkaka som jag bjöd kaffefrämmandet på, dock smakade jag inget själv, inte ens smakade smeten, vilket jag alltid gör i vanliga fall.. faktiskt stolt över mig själv!
men besöket såg ut att gilla kladdkakan iaf och det är ju huvudsaken :)


ne, nu har jag inte ätit sen vi var ute å grillade vid ca 14.30-15.00 så nu blir det kanske en avocado med örtsalt på och lite kolsyrat vatten :)

Kram på er alla

LCHF till vardags

Hittade denna bok i en låda som jag köpte på en BOK-rea i vilhelmina för typ ett halvår sen, tänkte att denna kanske man kan hitta lite inspiration till saker man kan äta..




visste inte vad jag skulle äta imorse, så det blev en omelett med ost i, gött :) sedan vaknade Eddie och käkade frukost innan jag åkte med han på dagis..
SÅ nu sitter jag och dricker kaffè med grädde i :)
Strålade dag ute idag också, dock lite kallt (-10) men framåt dagen så kanske det blir bättre, hoppas.. för vi ska åka ut med en kompis och hans barn och åka skoter och grilla lite korv när vi hämtat Eddie på dagis :)


Skönt med träning igår också, jag tränade inget i torsdags, eftersom jag fick sån ***** ryggvärk, åte till chiropraktikern i stan så han fick fixa till min sneda rygg, hade ischias i båda benen :( efter han fixat detta åkte jag ockh köpte et par vår/höst-skor i Gore-tex som jag kan ha när jag går på promenader, och sen var det bara att he ut sig å promenera, gick 2 km 2 dagar i rad (även om det skar i benen, men efter 2 dagar så hade ryggvärken försvunnit :)

känner dock av det lite än, men låååååångt ifrån som jag hade förra veckan!

Nej, nu ska jag ta och städa lite, sen promenad :)

Ha en bra dag alla!

Kram från mig!



Skärpning!

... Än en gång var det länge sen man skrev här! -Ja, jag ska skärpa mig! :)
Nu har jag börjat med LCHF, är ju en riktig gottegris vill jag lova, så jag tänkte, - Äh va fan, LCHF hörs ju vara bra.. så jag började idag.. ska försöka klara det.. jag är ju tjurig när jag väl börjat med nåt, så jag ska försöka vara tjurig med detta också :) Igår så bakade jag OOPSIE-bröd (lchf macka), faktiskt gott till frukost imorse, ( 2 små såna med ost å gurka och en kopp kaffè med grädde i.. sen bar det iväg på liten och stor där Eddie lekte av sig lite med barnen där, och sedan är ju standard fikat, som man i vanliga fall trycker i sig 2 mjukmackor,1 hårdmacka, saft och kaffe.. MEN, inte denna gång.. Idag blev det, kaffe med grädde i, och en liten assiett med paprika, några ostrullar och några gurkskivor. det var faktiskt riktigt gott det med :) Eddie han åt en limpmacka med korv och saft han :) Efter liten och stor så åkte jag och Eddie till en kompis en sväng innan vi åkte hem. Väl hemma så hängde jag upp färdigt gardinerna i köket och putsade fönstret. har bytt till superfina vårgardiner :)
Till middag blev det LCHF-köttfärssoppa till mig och jens :) faktiskt supergott, även UTAN kolhydrater :) och man blir mätt på et helt annat sätt :) Jag tror på det här faktiskt :)


Nä, nog om detta, nu ska jag åka å träna :)

Ha en fortsatt bra dag alla. Kram från mig!



OOPSIE-bröd (lchf)

 


3 ägg

100 gram philadelphiaost

lite salt

½ msk fiberhusk

½ msk bakpulver.

 

Separera äggulor och vitor i två olika bunkar.

vispa vitorna till hårt skum, blanda i salt.

Vispa gulor och ost till en jämn smet och tillsätt fiberhusk och bakpulver.

Vänd ner äggulesmeten i vitorna försiktigt.

Klicka ut 6 stora eller 8 mindre bröd på bakplåtspapper och grädda i ugnen i 150 grader i ca 25-30 minuter.

Äts som smörgås eller orv/hamburgerbröd. strö gärna över vallmo-sesam eller solrosfrön vid gräddning för variation :)

 


RSS 2.0